Almás-mákos sütemény mogyoró krémmel

Mindenmentes almás-mákos szelet mogyorókrémmel

Tejmentes, gluténmentes, cukormentes, szójamentes, magas rosttartalom és nagyon finom

Az almát lereszeljük, az egész tojásokat az édesítővel kikeverjük, a mákot, lisztet, sütőport, sót összekeverjük, majd a tojást, a cocomast, az almát hozzákeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.

180 fok, 35-40 perc, közepes, téglalap forma tepsiben sült.

Ha kihűlt, a megolvasztott (mikró) Almitas mogyorókrémet a tetejére simítjuk. Erre szórhatunk még durvára tört, pirított diót, mandulaforgácsot, nem sós, durvára vágott pisztáciát…

A manióka liszt, Almitas mogyorókrém, negyedannyi édesítő nálunk kapható.

15 dkg mák,

kb. 20-30 g negyedanyi édesítő ízlés szerint,

10 dkg manióka liszt,

2 db alma,

4 db tojás,

1 ek. hidegen sajtolt repceolaj vagy folyékony kókuszolaj,

2 dl cocomas,

1 csomag sütőpor,

1 csipet só.

44279964_2219754471591989_1761264872890302464_o

Málnás (epres) mini tortácskák (akár mindenmentesen is)

Cukormentes, gluténmentes és laktózmentesen is elkészíthető! (utóbbi esetben a mascarpone legyen laktózmentes, az olvasztott cukormentes fehér csokit pedig ki kell hagyni.)

Kb. 30×20 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsi, esetleg a papír kis olvasztott kókuszolajjal vékonyan kikenve, ha nem jó minőségű a sütőpapír. 

Mérjük ki és keverjük el a liszteket. A tojásokat a vízzel keverjük el alaposan, majd mehet hozzá a só és az édesítő is, verjünk belőle kemény habot. Ezután lassan adagolva keverjük el benne a lisztet. Öntsük a masszát a tepsibe, simítsuk el a tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 22 perc a sütés. Amikor kivesszük, kemény lesz a teteje, de ahogy hűl, megpuhul.
Ha teljesen kihűlt, akkor kb. 6 cm átmérőjű kiszúró formával (én pogácsa szaggatót használtam) szúrj ki köröket, minél gazdaságosabban.

Keverd össze a mascarponét, málnapürét, olvasztott, de nem forró fehércsokit, ízlés szerint adagolt édesítőt és egy éjszakára tedd hűtőbe, csodaszépen be fog sűrűsödni.
Töltsd a krémet csillagcsőrös nyomózsákba és körkörös mozdulatokkal töltsd meg a korongokat. Finoman helyezd rá a következő piskótát, arra is nyomj a krémből és a felsszintre is. 3 piskóta kell egy sütihez. A tetejét díszítsd a félre tett málnával, eperrel, áfonyával, szőlőszemmel, mentalevéllel. Érdemes még visszatenni a hűtőbe, szép szilárd lesz. 

Én dupla adagot készítettem mindenből és kb. 12-15 db tortácska lett belőle.

Hozzávalók a piskótához:

– 30 g Szafi reform gluténmentes rostkeverék 

– 25 g gluténmentes zabpehelyliszt 

– 25 g negyedannyi édesítő (Szafi vagy Dia-Wellnes 1:4 édesítő), mely a normál cukorhoz képest négyszeres erősségű, az íze megtévesztésig hasonlít a cukorhoz, kalóriamentes és nem emeli a vércukorszintet sem, GI:0, így cukorbetegeknek, inzulinrezisztenciásoknak és fogyókúrázóknak is tökéletes választás. 

– 1 csipet himalaya só
– 5 db M-es méretű tojás
– 20 g víz

Hozzávalók a krémhez:

– 20 dkg fagyasztott málna (eper) kiolvasztva, víz leöntve, botmixerrel pürésítve (ha zavarnak a magok, szitán át is nyomhatod) – Néhány szép szem málnát (epret) tegyél félre a díszítéshez

– 20 dkg cukormentes fehércsokoládé olvasztva 

– 25 dkg mascarpone (lehet laktózmentes, de készíthető akár Szafis pudinggal is, ez esetben egy kis zselatint még lehet hozzátenni, így pedig paleo étrendbe is belefér)

– negyedannyi édesítő ízlés szerint (én kb. 10 g-ot tettem hozzá)

pizza-egeszsegliget-biobolt-hatvan

Gluténmentes Pizza

Az édesburgonyát héjastól  kis darabokra vágtam, a héjas része felfelé legyen, sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, 200 fokon kb. 20 perc alatt puhult meg, közben néha forgattam. Kihűlve meghámoztam, villával összetörtem.

Hozzákevertem egy tojást (vegánoknak beáztaott chia magot vagy lenmagot javaslok, ami a tojásnak megfelelő mennyiség legyen a vízzel együtt). Hozzáadtam a lisztben elkevert sót és sütőport, pizzafűszereket ízlés szerint, kb. 10 dkg reszelt növényi sajtot, préselt fokhagymát. Eből egy ragacsos massza állt össze. Ha túlságosan ragadós, tehetünk még hozzá kicsi lisztet, de nem lesz gyúrható állagú, mert annál lágyabb, krémesebb. Egy sütőpapírral bélelt tepsi közepére tettem a masszát és nedves kézzel egy szép ovális pizzát formáztam. 200 fokon 20 percig elősütöttem.

Miután megsült, a széle ropogós, pirult lett, megpakoltam cukormentes pizzaszósszal, gombaszeletekkel, újhagymakarikákkal, zöldpaprikakarikákkal, nyomtam rá fokhagymát, lehet rátenni növényi mozzarella sajtot, főtt kukorica szemeket, bébikukoricát, babot, vagy kedved szerint bármit. Reszelt növényi sajt került a tetejére.

Ha megsült, még tehetünk rá egy kis rukkolát, csírákat, vagy bármi egészségeset, amit csak szeretünk.

Hozzávalók egy kb. 35 cm átmérőjű pizzához:

– 2 közepes méretű édesburgonya

– 1 tojás, vegánoknak 1-2 evőkanál chia mag vagy lenmag kis vízben áztatva

– 10-15 dkg maniókaliszt (édesburgonya és a tojás/chia mennyiségtől függően változó, de használható gluténmentes zabpehelyliszt, kölesliszt, csicseriliszt, stb.)

– só ízlés szerint

– 2-3 gerezd összepréselt fokhagyma

– pizzafűszerek, oregano, kakukkfű

– 1 ek. extra szűz olívaolaj

– reszelt növényi sajt (pizzára, olvadós vagy/és pizzára mozzarella)

– 1 mokkáskanál foszfátmentes sütőpor vagy szódabikarbóna (én sütőport használtam)

– paradicsomszósz (házi, vagy cukormentes, én REX csípőset használtam, ami abioboltom polcán állandó vendég)

gluténmentes-kenyér-egeszsegliget-biobolt-hatvan

Gluténmentes kenyér

A sütőt előmelegítem 50 C fokra, majd lekapcsolom.

A liszteket és a sót szárazon összekeverem, ez így 450 g, amit kiegészítek magvakkal összesen 500 g-ra. (Tehát kb. 50 g nem sós napraforgó és lenmag, amit bele szoktam tenni, ha az sok, akkor a Szafi liszttel egészítem ki 500 g-ra.)

A vizet meglangyosítom a mikróban, hozzáteszem a cukrot és az élesztőt, jól elkeverem és az alaposan összekevert lisztekhez öntöm, gyors mozdulatokkal elkeverem, ne maradjon száraz liszt az alján, mert később már nem fogja felvenni a kenyér a “kimaradt” lisztet. (Ha túl száraz, kicsi víz még mehet hozzá a gyúrás közben, de minél korábban.) Gyúrom a tésztát egy kicsit aztán egy tálba teszem, konyharuhával letakarom és a sütőbe teszem. (ami 50 fokos, de már le van kapcsolva).
Így kelesztem a tésztát 45-50 percet. Szépen megnő. Kiveszem, bekapcsolom a sütőt 200 fokra, légkeverésesen szoktam sütni.

Egy deszkára kiborítom a tésztát és kicsit átgyúrom. Kenyeret formázok belőle, a tetején éles késsel bevágom 3 helyen, sütőpapírral bélelt sütőlemezre teszem, letakarom konyharuhával, kelesztem még kb. 10 percet.

Ha a sütő elérte a 200 fokot és a kenyér kicsit megnőtt, a vágásoknál kicsit szétnyílt, akkor finoman megszórom, megsimogatom a Szafi világos puha liszttel és 1 órát sütöm. Esetleg 1 ó 10 percet. A sütés utolsó 10-15 percében esetleg kicsit lejjebb veszem a hőfokot. (a kenyér kérgétől, színétől függ.)

Először kemény a kenyér, de megpuhul, ahogy kihűl épp jó lesz.

5-6 napig puha, jól szeletelhető, nem száraz, nem fullasztó és nagyon finom. 

Hozzávalók egy kenyérhez (Nem mértem le, de kb. 700 g-os kenyér lesz belőle) A képen dupla adag látható.

350 g Szafi világos puha kenyérliszt keverék
100 g Mix Per Pane gluténmentes liszt
1 csomag por élesztő (gluténmentes ez is)
2 púpos teáskanál cukor (az élesztő miatt)
2 csapott teáskanál parajdi só
kb. 600 ml langyos víz
Napraforgó mag, lenmag
Kis Szafi világos puha kenyérliszt a szóráshoz

rétes-szafi-egeszsegliget-biobolt-hatvan

Lusta asszony rétes (Szafi receptje alapján)

Egy (26×17 cm-es) tepsit kibélelünk sütőpapírral, lefújjuk olajsprayvel (vagy lekenjük kókuszolajjal).

Beleszórjuk a liszt felét (60 grammot), eloszlatjuk rajta az édesítővel elkevert túrót (mehet bele reszelt citromhéj, mazsola, ízlés szerint), majd a maradék lisztet rászórjuk (mindenhova jusson).

A tojásokat kézi habverővel elkeverjük (nem kell felverni!) a vízzel, kókuszolajjal és egyenletesen eloszlatjuk a tésztán (úgy, hogy mindenhova jusson).

Előmelegített sütőben megsütjük. Gázsütőben kb. 180 fokon 50-60 percig sütöttem, 40 percnél lekentem egy leheletnyi kókuszolajjal.

A Szafi reform palacsinta lisztet, kókuszolajat, vaníliát, mazsolát megvásárolhatod nálunk.

Hozzávalók a “tésztához”:

120 g Szafi Reform palacsinta lisztkeverék 
csipetnyi Szafi Reform himalaya só 
Szafi Reform kókuszolaj

A túrós töltelékhez: (szerintem dupla mennyiség lenne igazán jó)

250 g túró
édesítő ízlés szerint (Szafi Reform negyedannyi édesítő)
reszelt citromhéj
vanília
Én tettem bele beáztatott mazsolát is

A tetejére:

3 db L-es méretű tojás (166 g)
10 g Szafi Reform folyékony kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj 
150 g víz
édesítő ízlés szerint

paleo-rantott-hus-egeszsegliget-biobolt-hatvan

Paleo rántott hús

Hogyan panírozzunk egészségesen és finoman? Sokszor kértek tanácsot tőlem a boltban.

Egyszer olvastam egy jó kis cikket az egyik Paleolit Életmód magazinban, hogy miért is szeretjük a ropogós ételeket evolúciósan, de a zsemlemorzsát a gluténtartalma miatt nem használom.

Évekig nem ettem panírozott húst,  és hálás az alábbi szuper alapanyagoknak, hogy most már ehetek igazán finom rántott húst.

Csirkemellet, vagy halat szoktam panírozni finom, ropogós és még a paleóba is beleillik.

Én a Paleolét lisztvarázs lisztet használom, de bármilyen más, az étrended szerinti lisztet használhatsz. (Szafi, csicseriborsó, tápióka…) Utána mártsd a szokásos felvert tojásba és most jön a titok .)

A cassava dara, azaz a GARI, mely gluténmentes, glikémiás indexe is alacsony, csupán 38. Ropogós! Én szoktam bele sót tenni és egy kis őrölt cayenne borst, vagy őrölt paparikát, hogy legyen egy kis színe is, mert amúgy sápadtka. Kókuszolajban sütöm a húst és másnaposan is finom, nem szárad ki.

  • tetszőleges hús (csirke, hal)
  • tojás
  • Paleolét lisztvarázs
  • cassava dara, azaz a GARI, mely gluténmentes, glikémiás indexe is alacsony, csupán 38
  • kis őrölt cayenne bors vagy őrölt paparika

A cassava dara nálunk megvásárolható, elég sokáig elég, ha a család nem eszi el előled. 

93758213 - apple pie with lattice crust

Paleo almás lepény

A tésztához a hozzávalókat a tojás és a kesukrém kivételével összegyúrjuk, összemorzsoljuk, vagy késes aprítóban megpörgetjük. Hozzáadjuk a tojást és a kesukrémet és ismét gyúrjuk egy kicsit, vagy a késes aprítóban még egyszer megpörgetjük.

A tésztából az 1/3 részt félretesszük a tetejére, a maradék 2/3 részt pedig egy piteforma, vagy tortaforma aljára nyomkodjuk.(Esetleg ki lehet kicsit kenni kókuszolajjal, de nekem nem kellett.) Esetleg egy kis darált diót lehet szórni a tésztára, az almás réteg alá.

Az almát a fahéjjal és reszelt citromhéjjal kicsit megpároljuk és teljesen hidegre hűtjük, kinyomkodjuk a levét.

Az almás tölteléket a formába halmozzuk, a tészta maradék 1/3 részét lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk és derelye vágóval csíkokat vágunk belőle, amit rácsosan az alma tetejére teszünk. A rácsokat felvert tojással megkenjük, majd  180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

Hagyjuk teljesen kihűlni !

Tészta:

25 dkg zabpehelyliszt

10 dkg hideg kókuszvaj (vagy kókuszzsír, de a kókuszvajnak a fent említett módon isteni vaj íze van)

2 ek. kesudió tejszín, vagy kókuszkrém

1 csipet só

1 tojás + a kenéshez

fél csomag (foszfátmentes) sütőpor vagy egy teáskanál szódabikarbóna

Ízlés szerint  1 evőkanálnyi cukornak megfelelő édesítő (pl. eritrit, stevia, vagy negyedannyi) – én néha nem is szoktam édesíteni a tésztát sem.

Töltelék:

1 kg hámozott, a durvára lereszelt édes alma, levéből kinyomkodva

2 tk. őrölt fahéj

1 kezeletlen biocitrom reszelt héja

Ha szükséges, lehet édesíteni, de én nem szoktam, ha édes az alma. Ráadásul a fahéj is édesebbé varázsolja.

Szafi paleo zserbó

(gluténmentes, csökkentett szénhidráttartalmú zserbó készítése) (A receptet köszönjük Tögyi Julikának)

Az alapanyagokat gyúrjuk össze, majd 10 percig pihentessük. Ezután osszuk 3 db egyforma részre a tésztát.

Ezeket egyenként 18*12 cm-es téglalapra nyújtsuk ki (2 szilikonos zsírpapír közt, ha ragadna a tészta szórjunk alá bambuszrostlisztet). Nem kell ekkora formába rakni majd, mert sűrű lesz a töltelék és nem fog kifolyni, tehát ez a kicsi adag is süthető simán a nagyobb tepsin.

Mindent összekeverünk, hogy az útifűmaghéj felszívja a nedvességet, így nem folyik ki a töltelék.
Míg a tészta pihen el lehet készíteni a tölteléket is, ami addig sűrűsödik, míg az első lapot kinyújtjuk.

A tölteléket 2 részre osztjuk, majd megkenjük az egyenként kinyújtott lapokat és egymásra helyezzük.

Előmelegített sütőben 180 fokon légkeveréssel 10 percig, majd sima sütéssel további 20 percig sütjük. Szépen meg fog barnulni a felső lap. 

FONTOS: A felső lapot nagyobbra kell nyújtani, mert sütés közben a hagyományos hasonlóan összeugrik.

Még langyosan vonjuk be a paleo csokival, így szépen elterül rajta és könnyebb elkenni.
Szeletelés előtt tegyük hűtőbe!

Tésztához:

120 g Szafi Reform nyújtható édes kelt tészta helyettesítő lisztkeverék
30 g Szafi Reform kókuszolaj 
3 db tojás (151 g)
1 tk. házi vaníliás eritrit 
1/2 tk. citromhéj 

Töltelék:
60 g darált dió (ha megpirítod előtte, intenzívebb lesz az íze, ezért elég ennyi)
10 g Szafi Reform útifűmaghéj (útifűmaghéj ITT!)
150 g hozzáadott cukormentes sárgabarack lekvár (Szafi Reform hozzáadott cukortól mentes, szénhidrátcsökkentett lekvárok ITT!)
2 ek. víz
30 g Szafi Reform eritrit (eritrit ITT! , a lekvár édességétől és mennyiségétől függően lehet több vagy kevesebb)

Gluténmentes kakós (diós) csiga (Szafi receptje alapján)

Alapanyag (útifűmaghéjliszt) változás miatt már nem teljesen így néz ki az állag, mint itt a videón, és forró vízzel készítjük azóta!
Az összetevőket csomómentesre keverjük ki kanállal, majd dagasszuk át. Ha nagyon ragacsos lenne a masszánk, akkor olajos kézzel gyúrjuk át.

Eltarthat 1-2 percig míg olyan lesz az állaga, mint a videón nekem, de nem baj kitartóan gyúrjátok. 🙂
Ezután a tésztát két szilikonos zsírpapír közt, vagy szilikonos nyújtófával nyújtsuk ki, majd töltsük meg a videóban látottak szerint. Akinek nincs otthon szilikonos zsírpapírja (vagy nem a legjobb minőségű), az a sima sütőpapírt kenje le olajjal, hogy ne ragadjon hozzá a nyers tészta.
Sütési idő: előmelegített sütőben, légkeveréses funkción 180 fokon 20-25 perc.
Forrón, vagy melegen TILOS felvágni/fogyasztani, rácson hagyjuk kihűlni és csak hidegen fogyasszuk!

Hozzávalók (8 db-hoz):
115 g Szafi Reform Nyújtható édes lisztkeverék /maglisztmentes/ 
130 g kókusztej (forró!) -> ami 70 g cocomas + 60 g vízből áll – tapasztalatom szerint ha felforrósítjuk, akkor sokkal jobban kezelhető a nyers tészta
25 g Szafi Reform meleg kókuszolaj 
Töltelék (bármi lehet, nálam most):
30 g darált dió 
10 g őrölt fahéj 
45 g Szafi Reform kókuszkrém 
1 tk. (5 g) Szafi Reform negyedannyi cukorhelyettesítő 

glutenmentes-zsomle-egeszsegliget-biobolt-hatvan

Gluténmentes zabpehelylisztből sütött zsemle

A langyos vízbe kevertem az élesztőt, az útifű maghéjat a másik adag (50 ml) vízbe áztattam. Keverőtálba tettem minden hozzávalót és dagasztottam kb. 5 percig
Ragadós, folyós a tészta. A dagasztás végén beleszórtam a lenmagot, elkevertem. Hagytam egy órát kelni, majd erősen lisztezett (zabliszt) kézzel szilikonlapra kiszedtem, kissé átgyúrtam. 9 zsemlét formáztam, beletettem a sütőpapírral bélelt tepsibe, és lefedve pihentettem ismét egy fél órát. Hideg sütőbe tettem, 200 fokra kapcsoltam, ötven percig sütöttem őket. (40 percnél kivettem, tojással lekentem, napraforgó és szezámmagot szórtam rá, majd készre sütöttem.

A receptet Az Anya főztje oldalon találtam, de átalakítottam saját ízlésem szerint.

Hozzávalók 9 zsemléhez:

450 g zabpehelyliszt (a gluténmentes verziója most akciós nálunk, mindössze 590 Ft / 500. A normál ára 990 Ft szokott lenni, úgyhogy érdemes akcióban bevásárolni belőle, ugyanígy van gluténmentes zabpehely is üzletünkben, ugyanilyen áron.)

2 evőkanál kókuszolaj
2 kávéskanál só (nekem ebből több kellett, megkóstoltam nyersen)
2 teáskanál cukor
2 evőkanál lenmag
1 csomag szárított élesztő
5 dl langyos víz
1 púpos evőkanál útifűmaghéj, kb. 50 ml vízben áztatva

mandarintort-egeszsegliget-biobolt-hatvan

Gluténmentes mandarintorta

Ez a mandarintorta lisztmentes, tejmentes, cukormentes… álomfinom, ja és elronthatatlan!!! Ha ilyet lehetne venni cukrászdában, néha be is mennék. 

Jó hír: a cocomas kókuszkrémet könnyen kemény habbá lehet verni, ha elég hideg! És a mandarinsziruppal nagyon finom! (Persze ha fogyasztasz tejtermékeket, akkor mascarponéval is készítheted)

A mandarinokat meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk és a vízzel néhány percig főzzük. Botmixerrel összezúzzuk.

Az egész tojásokat az édesítővel (használhatsz xilietet, eritritet, vagy a négyszeres erősségű eritrtet steviával,) habosra keverjük. A mandulalisztet (darált diót) keverd össze a sütőporral, sóval, majd add a felvert tojáshoz, keverd össze, majd add hozzá a mandarint.

24 cm kapcsos tortaformát bélelj ki sütőpapírral (az oldalát is) és öntsd bele a masszát. 35-40 percig kell sütni, ha nagyon pirulna, barnulna, az utolsó 10 percben takard le alufóliával. Rácson hűtsd ki!

A sziruphoz tegyél minden hozzávalót egy lábosba és közepes hőfokon 5-6 perc alatt forrald össze, majd tedd félre hűlni egy kicsit. A nagyon hideg cocomast verd habbá (vagy mascarponét, ha azt használtál). Keverj hozzá a kihűlt mandarinszirupból 3 teáskanállal és édesítsd egy kicsit, ha kell.

A teljesen kihűlt piskótát locsold meg a megmaradt mandarinsziruppal (az oldalát is bekenheted), majd finoman, rusztikusan csorgasd rá a krémet és egy kanál hátuljával kicsit formázd meg.

Néhány gerezd mandarint tegyél rá díszítésnek és az oldalára tapassz a pirított mandulából, vagy dióból.

Hozzávalók a tésztához:

– 310 g mandulaliszt (vagy fele mandulaliszt, őrölt mandula, fele darált dió, nekem így volt otthon, vegyesen)
– 3 mandarin, 1 ek. víz
– 200 g cukornak megfelelő édesítő (én Dia-Wellnes paleo sweet folyékony édesítőt választottam (inulin, víz, stevia) és egy kicsi mézet
– 6 egész tojás
– 1 csomag sütőpor
– 1 csipet só
– mk. őrölt kardamom (elhagyható, de nagyon finom, amúgy a “szív gyógyszere” és Karácsony illata van)

Hozzávalók a mandarinos sziruphoz:
– 3 mandarin leve
– 2 kupaknyi rum (elhagyható)
– 2 ek. paleo sweet, 2 ek. méz

Hozzávalók a krémhez: 
– 200 ml hideg cocomas (vagy ha Neked lehet, akkor mascarpone)
– 3 tk. mandarinszirup
– 1 ek. paleo sweet
– 1 ek. méz
(Minél tovább hűtöd, annál szilárdabb, keményebb a krém akár cocomasból, akár mascarponéból)

almas_pite_egeszsegliget-biobolt-hatvan

Mindenmentes”, nagyon finom almás pite

Keverd össze a hozzávalókat, gyúrd össze a tésztát, néhány percig pihentesd, szedd ketté és 2 szilikonos sütőpapír között nyújtsd ki. A töltelékhez 50 dkg (lehet több is) finomra reszelt, hámozott almát kis citromlével, igény szerinti édesítővel, fahéjjal félkészre pároltam. (az édesítő lehet negyedannyi-ugyanannyi, xilit, eritrit, paleo-sweet folyékony édesítő vagy kókuszvirág cukor, ha nem tiltja a diétád, mert a karamellás íze mennyei) Az alsó tésztára kevés őrölt mandulát szórtam (elhagyható), úgy pakoltam rá a tölteléket, (ha nagyon folyós az alma, kicsit csavard ki a levét, de nekem nem kellett) majd befedtem a másik tésztával, amit lekentem tojássárgájával. A levágott tésztadarabokkal rácsokat lehet formázni.
A Szafi fitt nyújható édes lisztkeverék 100 g/ 30 g szénhidrátot tartalmaz és nagyon kellemesen van édesítve, tehát nem kell hozzá semmit tenni, csak vizet és kókuszolajat, Imádom!
500 g-os, illetve 1 kg-s kiszerelésben megvásárolhatod nálunk a nyújtható édes lisztet és a fenti, minden igényt kielégítő édesítők közül is biztos megtalálod az ízlésednek, diétádnak megfelelőt  🙂

Várd meg, míg kihűl, mert úgy finom igazán.

4 dkg kókuszolaj
1 dl víz
13 dkg Szafi Reform nyújth

chia-puding-bananos-iso-whey-zeroval-egeszsegliget-biobolt-hatvan

Paleo fehérjés chia puding

Először is chia pudingot készítettem el: 2 dl kókusztej (vagy rizstej mandulatej, kesutej)  + 1 banán, ezt összeturmixoltam botmixerrel, 2 ek. chia magot hozzákevertem. (ilyenkor még nagyon híg.) Ezt állni hagyom 1-2 órát és a magok megduzzadnak, így lesz belőle chia puding. Ez a szürkés-pöttyös réteg a kehelyben. Majd 2-3 dl cocomas kókuszkrémet jól behűtve habbá vertem (jó kemény hab lesz belőle, mint a tejszínből) ehhez hozzákevertem 1 mérőkanálnyi Scitec Iso Whey Zero protein port (tiramisu, vanilia,vagy cookie and cream ízesítést próbáltam eddig, mindegyik fajtával nagyon finom) és ezt is visszateszem a hűtőbe, mert ahogy hűl és áll, egy mousse állagú krémes habot kapok. És utána már csak egy kis eper,vagy barack kell szeletekre vágva. A kehelyben alulra tettem epret, rá a protein mousse-t, rá a chia pudingot, eperrel és protein hab-kupaccal díszítettem. Fenséges csemege, mely segíti a fogyást, táplálja a testedet és segíti az izmokat is.

A csokis változat friss barackkal készült és csokis Iso Whey Zero-val díszítettem.

– 2 dl kókusztej (vagy rizstej mandulatej, kesutej)

– 1 banán

– 2 ek. chia mag

– 2-3 dl cocomas kókuszkrém

– 1 mérőkanálnyi Scitec Iso Whey Zero protein por

– eper,vagy barack szeletekre vágva

ropogos-glutenmentes-kenyer-egeszsegliget-biobolt-hatvan

Ropogós gluténmentes kenyér

A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáöntjük a langyos vizet és robotgép dagasztójával dagasztjuk 2-3 percig. Letakarva langyos helyen 45 percig kelesztjük. Közben előmelegítjük a sütőt 200 fokra légkeverésen. A kelesztés után átgyúrjuk a tésztát, ketté vesszük és két cipót formálunk belőle. Három helyen bevágjuk, még egy kicsit letakarva 10 percig kelesztjük. Ezt követően 1 órán át sütjük 200 fokon. Rácson hagyjuk kihűlni, 4-5 napig friss, de le is fagyasztható. Langyosan még ropogós héjjal a legjobb, nem lehet abbahagyni a falatozást friss zöldségekkel, felvágottakkal.

180 gram Szafi free világos puha kenyérliszt

100 gram Mix Per Pane gluténmentes lisztkeverék

170 gramm gluténmentes zabpehelyliszt

50 gramm lenmag és napraforgómag vegyesen

1 csomag gluténmentes porélesztő

két tk. cukor

két tk. só

6-7 dl langyos víz (gyúható, nem túl lágy állagú legyen)         

magyorokremes epres paleo torta

Mogyorókrémes, epres paleo torta

Elronthatatlan, nagyon egyszerű és látványos! Gluténmentes, tejmentes, szójamentes, cukormentes, Csak lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz! Nagy, családi adag!

Elkészítés:

Az egész tojásokat, a kókuszolajjal és vízzel keverjük ki. (nem kell külön felverni a tojásfehérjét!)

Majd adjuk hozzá az édesítőszert és a lisztkeveréket, és gyors mozdulatokkal kézi habverővel dolgozzuk el.

Ezután öntsük egy sütőpapírral bélelt nagyméretű tepsibe.

Végül süssük készre, előmelegített sütőben 180 fokon kb 15-20 perc alatt. (alul-felül sütési programon!) Figyeljünk, hogy ne száradjon ki!

Hagytam kihűlni, kihúztam a papírt alóla, majd vastagon elkentem rajta egy üveg Almitas mogyorókrémet. Liofilizált (fagyasztva szárított eperrel, natúr, durvára vágott pisztáciával és paleo fehércsokival díszítettem. (A kockákra tördelt paleo fehér csokit beletettem egy habzsákba, a habzsákot a mikróba pár másodpercre, majd kivéve kicsit hűlni hagytam, sütőpapírra mintákat rajzoltam, hűtőbe tettem, szilárdulás után lehúztam a papírról és ráraktam a sütire.

Elronthatatlan! A hozzávalók megvásárolhatóak nálunk!

560 g Szafi Reform csokoládés muffin keverék (2 csomag)

16 db M-es tojás

80 g kókuszolaj

280 g víz

kb. 200 gramm eritritnek megfelelő kristályos édesítőszer (lehet negyedannyi is, de abból 4-szer kevesebb kell)